Vrijwilligerswerk

Aanmelden als vrijwilliger

Vrijwillig aan de slag bij Hoeve Kakelbont

Onmisbaar! Dat zijn de vrijwilligers van Hoeve Kakelbont. Dagelijks zetten vrijwilligers zich voor onze deelnemers in om hulp te bieden bij onze dagelijkse activiteiten. Van het bijhouden van de moestuin tot het organiseren van leuke spelletjes, van het voeren van de lammetjes tot het thuisbrengen van onze deelnemers.

Wat doe jij het liefste? Lees hieronder de mogelijkheden als vrijwilliger op Hoeve Kakelbont.

 

Ben je enthousiast? Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor een kennismaking en leuke rondleiding op onze locatie.

Vrijwilliger activiteiten

“Ik wandel graag, maar knutselen vind ik ook erg leuk. Doe je mee?”

Op alle dagen worden er activiteiten aangeboden voor onze deelnemers. Deze variëren van geheugentraining tot het lezen van de krant of wandelen. Jij als vrijwilliger biedt deze activiteiten aan, samen met onze begeleiders. Wij bieden vrijwilligers een grote vrijheid in keuze van activiteiten en zorgen voor mogelijkheden.

 

 

Aanmelden als vrijwilliger

Vrijwilliger moestuin

“Wij werken graag in de moestuin, wil jij ons daarbij helpen?”

Jouw dag start, samen met de deelnemers, met een kopje koffie en wat lekkers. Zodra de koffie op is gaan de handen uit de mouwen. Samen met de begeleiders gaan jullie aan de slag in de moestuin en rondom de boerderij. Wat er te doen is hangt af van het seizoen.  Wij bieden vrijwilligers een grote vrijheid in keuze van activiteiten.

 

 

Aanmelden als vrijwilliger

Vrijwilliger chauffeur

“Wil je mij thuisbrengen?”

S’ochtends halen de begeleiders en vrijwilligers alle deelnemers op. Zodra iedereen op de boerderij gearriveerd is drinken we samen een kopje koffie met wat lekkers en kan de dag beginnen. Aan het eind van de middag breng je de deelnemers weer thuis, met jouw eigen auto, of met een auto van Hoeve Kakelbont, wat jij fijn vindt.

 

 

Aanmelden als vrijwilliger

Overige informatie

Op alle dagen worden er activiteiten geboden aan onze deelnemers. Deze variëren van geheugentraining tot het lezen van de krant of wandelen. Onze vrijwilligers bieden deze activiteiten aan, met ondersteuning van onze beroepskrachten. Wij bieden vrijwilligers een grote vrijheid in keuze van activiteiten.

Tijdsbesteding

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • 1 dag per week of meerdere dagen per week
  • enkele uren, alleen ’s morgens of alleen ’s middags of de hele dag
  • vaste dagen en vaste tijden

Wij vragen

  • Enthousiaste vrijwilligers met een voorliefde voor tuinieren, in het bijzonder de moestuin.
  • Enige flexibiliteit

Wij bieden

  • Een vrijwilligersfunctie in een collegiale en leuke werkomgeving. Wij zijn trots op de ondersteuning van onze vrijwilligers, zij zijn een belangrijke schakel in onze organisatie. En de deelnemers bloeien vaak op bij de aanwezigheid van vrijwilligers.
  • Wij nodigen de vrijwilligers ook altijd uit om mee te denken.
  • Vrijwilligerswerk bij Zorghoeve Kakelbont zorgt voor veel voldoening en plezier.
  • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief of gereden km)
  • Leuke uitjes, een gezellige jaarlijkse teamdag en korting voor de twee jaarlijkse evenementen KakelSensation en Plukdag.