Dagbesteding Volwassenen

Plan kennismaking

Zorghoeve Kakelbont biedt volwassenen met een problematiek vanuit de geestelijke gezondheidszorg een plek voor dagbesteding.

Hierbij kan gedacht worden aan volwassenen met een psychische problematiek, verstandelijke beperking, een niet-aangeboren hersenletsel of problematiek vanuit de verslavingszorg. Zorghoeve Kakelbont is gespecialiseerd in het bieden van een zinvolle dagbesteding waarbij er resultaatgericht gewerkt wordt aan vooraf gestelde zorgdoelen.

“Ik vind het fijn om samen aan de slag te gaan op de boerderij, er is veel waardering’

Naast een zinvolle dagbesteding en de waardering die hieruit voortkomt, ontwikkelen zich er vaak ook sociale contacten op de zorghoeve waardoor de eenzaamheid van onze volwassenen afneemt. Wij werken samen met onze volwassenen aan zelfredzaamheid, ontwikkeling of behoud van vaardigheden. Samen met onze begeleiding thuis zorgen wij ervoor dat de volwassenen ook ondersteund worden in hun thuissituatie waardoor een mogelijk opname uitgesteld kan worden of waardoor ze langer thuis kunnen blijven wonen.

Wat kunt u van ons verwachten

  • Een gestructureerd dagprogramma, passend bij de vraag van de volwassenen
  • Een waardevolle en zinvolle dagbesteding
  • Een warm en welkom gevoel waar men zich niet eenzaam hoeft te voelen
  • Een plek waar men geloof in de ontwikkeling van de mens
  • Een omgeving die rust en regelmaat biedt
  • Ondersteuning in de ontwikkeling: gericht op de ontwikkel doelen van de volwassenen

‘Een warm en welkom gevoel’

  • Ondersteuning in het behouden van de vaardigheden die een volwassenen heeft
  • Een omgeving waarin de volwassenen er niet alleen voor staan maar met professioneel advies en begeleiding ondersteund worden in de gevolgen van de psychische problematiek. Ook wanneer het moeilijker wordt
  • Samenwerking met partner, mantelzorg of externe zorgorganisaties om ook de thuissituatie zo nodig te verbeteren/ te behouden
  • Meetbare resultaten

Individuele begeleiding

Goede begeleiding geeft deelnemers de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen, zelfstandig het huishouden draaiende te houden, structuur te houden in hun persoonlijke verzorging.  Maar ook het begeleiden naar een sociaal netwerk, eventueel vrijwilligerswerk of richting arbeid. De thuisbegeleiding is gericht op de deelnemer in eigen ontwikkeling. Het is noodzakelijk dat de zorg rond de deelnemer goed geregeld moet zijn.

Het is ook van belang dat er meerdere personen rondom de deelnemer samenwerkt en samen een zorgplan kan neerzetten waar de deelnemer wel bij vaart. Het is fijn voor de deelnemer dat Zorghoeve Kakelbont ook dagbesteding aanbiedt. De deelnemer staat daardoor echt centraal om zijn of haar leven weer vorm te geven.

Praktische informatie

Liever iemand persoonlijk spreken?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug.