Dagbesteding kinderen

Plan kennismaking

De ontwikkeling van een kind gaat niet altijd vanzelf. Soms is hier wat ondersteuning bij nodig op diverse gebieden.

Zorghoeve Kakelbont is gespecialiseerd in het bieden van een passende dagbesteding voor kinderen die een ondersteuningsvraag hebben. Zo kan het voorkomen dat uw kind een diagnose heeft, waardoor er begeleiding gebaat is om de ontwikkeling wat te ondersteunen.

“Een plek waar mijn kind de aandacht krijgt die hij verdient”

Echter kan uw thuissituatie ook vragen om wat extra ontlasting voor uw kind, waardoor er tijdelijk een geïndiceerde dagbesteding nodig is. Deze indicatie wordt verleend via de gemeente. U kunt vrijblijvend terecht bij het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) met al uw vragen.

Wij bieden een plek voor kinderen die een begeleidingsvraag hebben of extra ondersteuning vragen. Deze ondersteuning kan op diverse wijzen geboden worden.  

Individuele begeleiding 
Kind & Gezin

Ook voor individuele begeleiding kun je bij Zorghoeve Kakelbont terecht. Naast begeleiding op de groepen, is het mogelijk specialistische begeleiding in de thuissituatie te ontvangen. Dit kan vanwege diverse ondersteuningsvragen, zoals het begeleiden bij structureren van huiswerk, aanreiken van opvoedingstools, meekijken in onderlinge relaties binnen het gezin of sociale contacten opdoen. Daarnaast zetten we een systeem therapeutisch werker in, die observeert binnen het gezin en uitgebreid onderzoekt waar de ondersteuningsvragen vandaan komen. 
Dit doen we vanuit diverse methodieken, zoals de Yucel-methode en systemisch werk. Bij iedere casus gaan we uit van de kracht van het gezin en de gezinsleden, waarbij we hen ieder individueel weer in hun kracht zetten. 

De individuele begeleidingstrajecten worden op maat ingericht binnen het arrangement vanuit het CJG.

Individuele begeleiding 
Kind & Hond

Wij hebben in de afgelopen jaren ervaren dat kinderen en dieren veel van elkaar kunnen leren. Om dit te gebruiken in begeleidingstrajecten, hebben wij ons ‘Kind en Hond’ traject. Dit traject is gedeeltelijk individueel, waarbij we met kinderen werken aan hun doelen en de hond hierbij inzetten als middel. Zij spiegelen aan het gedrag van de kinderen, waardoor kinderen ervaren wat er gebeurt met een bepaalde houding. Daarnaast werken we in groepsverband, wat ervoor zorgt dat kinderen verbinding maken en leren van elkaar. 

Dit traject wordt op maat bepaald, wanneer dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van een kind in combinatie met het arrangement vanuit het CJG.

Wat kunt u van ons verwachten

  • Een gestructureerd dagprogramma, passend bij de vraag van uw kind
  • Professioneel advies en begeleiding. We werken samen naar passende zorg en gaan voor positieve ontwikkeling
  • Meetbare resultaten
  • Samenwerking met het gezinssysteem en andere betrokkenen rondom het kind, zodat de begeleiding op diverse gebieden doorgetrokken wordt en op deze wijze een verhoogd resultaat kan brengen

“We ondersteunen in de groei van het zelfvertrouwen”

  • Ondersteunen in de groei van het zelfvertrouwen
  • Een rustige omgeving die bijdraagt aan een positief klimaat
  • Een uitdagend vakantieprogramma
  • Samen ontdekken met andere kinderen
  • Zorg en ondersteuning die ervoor zorgen dat je weer een stapje verder kunt zetten

 

Liever iemand persoonlijk spreken?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug.