Leer- & Jeugdvoorziening

Plan kennismaking

ONDANKS DE WET PASSEND ONDERWIJS KOMT HET VOORT DAT EEN LEERLING EVEN NIET MEER OP ZIJN PLEK ZIT OP SCHOOL.

Jongeren die aangemeld worden voor onze jeugd- en leervoorziening hebben vaak al een heel pad bewandeld. Zij zijn al geruime tijd thuis van school, vanwege voorgevallen situaties of door persoonlijke omstandigheden.

‘Wij zijn gespecialiseerd in deze doelgroep’

 Zorghoeve Kakelbont werkt met geschoolde medewerkers die gespecialiseerd zijn in deze doelgroep. Zorghoeve Kakelbont biedt in samenwerking met CURIO op onze locatie een reguliere MBO1 entree-opleiding aan met de nodige ondersteuning, zodat de kans van slagen toeneemt.

Weet je nog niet welke sector jij het leukste vindt? Geen probleem! Bij Kakelbont start je met een interne stage. Samen bespreken we de mogelijkheden om een keuze te maken uit drie verschillende profielen; Natuur & Techniek, Horeca of Zorg en Welzijn.
Deze entree-opleiding leidt jou in 1 jaar á 1,5 jaar op als assistent in de richting die bij jou past.

Na succesvol doorlopen van jouw tijd bij Zorghoeve Kakelbont, kan je met je diploma aan de slag op de arbeidsmarkt of kun je doorstromen naar een niveau 2 mbo-opleiding. Mocht diplomeren niet haalbaar zijn dan begeleiden we je naar een passende baan waar oog is voor net dat stukje extra ondersteuning.

Wat kunt u van ons verwachten:

  • Een gestructureerd dagprogramma, passend bij de vraag van de jongere
  • Professioneel advies, begeleiding en waar nodig behandeling. We werken samen naar passende zorg en gaan voor positieve ontwikkeling. Hiervoor schakelen wij ook onze zorg partners in, wanneer we zien dat dit nodig is om de juiste ondersteuning te bieden

“Ik krijg de kans om te ontdekken waar mijn passie ligt”

  • Meetbare resultaten
  • Samenwerking met het gezinssysteem en andere betrokkenen rondom de jongere, zodat de begeleiding op diverse gebieden doorgetrokken wordt en op deze wijze een verhoogd resultaat kan brengen
  • HBO-geschoolde begeleiders
  • Ondersteunen in de groei van het zelfvertrouwen
  • Een rustige omgeving die bijdraagt aan een positief klimaat
  • Een uitdagend programma
  • Samen ontdekken waar je passie ligt
  • Zorg en ondersteuning die ervoor zorgen dat je weer een stapje verder kunt zetten

Individuele begeleiding

Jongeren die aangemeld worden voor onze jeugd- en leervoorziening hebben vaak al een heel pad bewandeld. Zij zijn vaak al geruime tijd thuis, zonder schoolinvulling door situaties die zijn voorgevallen of persoonlijke omstandigheden. Na een uitgebreid intake-procedure, stellen we een maatwerktraject op. We onderzoeken de behoefte en zorgvragen van de jongere en richten hier het traject op in. Deze begeleiding bevindt zich zowel in de thuissituatie als op onze locatie.

Naarmate de jongere verder in het traject zitten, bouwen we de individuele begeleiding af en wordt de begeleiding voortgezet in de groep.

Praktische informatie

Liever iemand persoonlijk spreken?

Vul je mailadres en telefoonnummer in en we nemen contact met je op.