Dagbesteding ouderen

Plan kennismaking

Ouderen, die worden belemmerd in hun zelfredzaamheid, zijn welkom voor reactiverende dagbesteding op Zorghoeve Kakelbont.

Denk bij deze doelgroep aan ouderen met geheugenproblemen, zoals dementie en niet-aangeboren hersenletsel. Wij ontvangen ouderen die uit eigen beweging willen komen; ouderen die een WMO-indicatie hebben en ouderen die een indicatie hebben vanuit de Wet Langdurige Zorg.

‘Wij zorgen  ervoor dat iedereen zich zinvol voelt’

Onze ouderen worden niet alleen maar gezellig bijeen gebracht. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich zinvol voelt. We werken aan zoveel mogelijk zelfredzaamheid en behoud van vaardigheden. Met individuele begeleiding kunnen wij ervoor zorgen dat ouderen nog heel lang verantwoord thuis kunnen blijven wonen.

Dit is een maatschappelijke uitdaging waar we uitstekend in slagen, mede dankzij onze Böhm methodische aanpak.

Wat kunt u van ons verwachten

  • Een dagprogramma, dat precies op maat gemaakt wordt
  • Elke dag een warme middagmaaltijd (tegen betaling)
  • Ondersteunen van zelfredzaamheid: we nemen zo weinig mogelijk uit handen
  • Ondersteunen en zelfs aanleren van vaardigheden om verantwoord thuis te kunnen blijven wonen

“Wij ondersteunen de zelfredzaamheid”

  • Samenwerking met partner en mantelzorg om ook de thuissituatie zo nodig te verbeteren
  • Meetbare resultaten
  • Professioneel advies en begeleiding wanneer het moeilijker wordt: we zoeken samen voortdurend naar de beste oplossingen. Niemand staat er alleen voor.

Individuele begeleiding

We streven ernaar om het al onze ouderen goed naar de zin te maken op Zorghoeve Kakelbont. Het bevorderen van zelfredzaamheid en eigenwaarde vinden we heel belangrijk.

We realiseren ons echter, dat de wereld van onze ouderen aanzienlijk groter is dan de omgeving van Kakelbont. Er is altijd nog een thuissituatie. Thuis kan het weleens extra moeilijk zijn, terwijl het op Kakelbont juist heel goed gaat. Daarom hebben we besloten om onze diensten voor vrijwel alle doelgroepen ook in de thuissituatie aan te bieden.

Dan verlengen we het bevorderen van zelfredzaamheid en eigenwaarde ook naar tijden dat de ouder niet op Kakelbont aanwezig is.

We ervaren dat dit rust en stabiliteit brengt. De dag wordt dan één geheel. Er is geen groot verschil meer tussen thuis en op Kakelbont. Soms helpen we actief in de thuissituatie, soms is een uitgebreid advies aan ouders, partners of mantelzorgers ook voldoende.

Praktische informatie

Liever iemand persoonlijk spreken?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug.