Agrarisch Kinderdagverblijf Kakelbont

Plan rondleiding

Welkom bij Agrarisch Kinderdagverblijf Kakelbont in de weide polder in Dinteloord.

Het sfeervolle gebouw van Kakelbont ligt op het erf van Hoeve Kakelbont. Op de hoeve zijn allerlei boerderij activiteiten en is er zorgaanbod aan diverse doelgroepen.

 

Vanaf 6 september 2021 bieden wij opvang aan kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar. Een heerlijke plek omgeven door rust, ruimte, natuur en dieren. Wil je graag een rondleiding? Vul het aanmeldformulier in en we nemen contact met je op.

Plan rondleiding

Omgeving

Een boerderij is voor kinderen een plek waar veel te beleven is en waar de kinderen ruimte hebben om te spelen. Een veilige en prettige sfeer binnen Kakelbont heeft een hoge prioriteit. Wanneer een kind zich veilig voelt, kan het ontdekken en durft er op uit te gaan.

 

Bij Kakelbont zorgen we ervoor dat de kinderen spelenderwijs de natuur beleven. Samen de dieren voeren, eieren rapen, met de vingertjes in de moestuin en volop spelen in de buitenlucht. Vies worden mag! De overalls en laarsjes staan klaar.

Plan rondleiding

VAK

Kinderdagverblijf Kakelbont is aangesloten bij de VAK, Verenigde Agrarische Kinderopvang. Dat betekent dat wij de werkwijze en de pedagogische visie hanteren van de VAK met een groen accent.

Het groene accent is speciaal voor de VAK ontwikkeld en gaat in op de belevingswereld van de kinderen op een agrarische kinderopvang. VAK is een landelijke organisatie voor professionele kleinschalige kinderopvang op de boerderij, die ons door scholing en advies ondersteunt. Dit betekent kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. Meer informatie hierover kunt u vinden op: www.agrarischekinderopvang.nl

Plan rondleiding

Binnenruimtes

Huiselijke sfeer vinden we belangrijk en dat willen we graag uitstralen. Dit is terug te zien in de natuurlijke kleurtinten van het gebouw en inrichting en de hoeken die zijn gecreëerd. Het gebouw is voorzien van vele ramen en deuren zowel naar de groepsruimte, de hal en naar buiten toe.

Binnen is veel ruimte om te ontdekken en te beleven. De ruimte is overzichtelijk en er is voor alle leeftijden volop speelmateriaal beschikbaar. Er wordt geknutseld met onder andere ‘natuurlijk’ materiaal. Ook worden er samen liedjes gezongen, spelletjes gedaan of verhalen gelezen/voorgelezen en gerelaxt. De ruimte is ingedeeld met diverse speelhoeken, zodat kinderen ongestoord kunnen spelen en zich even terug kunnen trekken. De basis van de binnenruimte heeft een rustige uitstraling. Op deze manier wordt uw kind niet onnodig afgeleid.

Om regelmaat en rust aan uw kind te bieden, kijken we naar de behoefte van uw kind. Uw kind geeft zelf aan of hij genoeg gegeten heeft of wanneer hij moe is en graag wil rusten. We noemen dit ‘kindvolgend’ werken en doen we uiteraard in overleg met u als ouders. Bij baby’s nemen we zoveel mogelijk het ritme van thuis over. Gedurende de dag wordt de taalontwikkeling zoveel mogelijk gestimuleerd. Dit doen we bijvoorbeeld door het benoemen van allerlei verschillende handelingen tijdens alle activiteiten.

Buitenruimtes

Wij stimuleren uw kind om zelf zijn/haar fantasie te volgen, zelf te laten ontdekken wat de natuur, het weer en de dieren te bieden hebben. Uw kind krijgt de ruimte om zich heerlijk te bewegen over verschillende ondergronden. Op deze manier wordt uw kind gestimuleerd om ‘natuurlijk te spelen’ zonder gebruik te maken van standaard speeltoestellen.

Uw kind kan zich buiten goed uitleven in de ruime speelweide, die omheind is door een kind veilig hekwerk. In de speelweide kunnen kinderen gebruik maken van fiets- en ontdekweggetjes, klim- en klautermogelijkheden, allemaal gemaakt van natuurlijke materialen. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten, lekker rollen in het gras, stampen in de plassen en rijden op een traptractor.

De kinderen mogen elke morgen onder begeleiding van de pedagogisch medewerker op de boerderij komen om de dieren te aaien en erbij te spelen.

Voor alle buitenactiviteiten is speciale kleding (overalletjes, regenbroekjes, skipakken en laarsjes) aanwezig in alle maten. U bent vrij om eigen buitenkleding mee te geven.